Ingvar Bengtson

Ingvar

Ingvar Bengtson har jobbat som konsult i eget bolag sedan 1979. Han har en upplevelseorienterad erfarenhet av team, ledarskap och personlig utveckling i konsultrollen, vilket innebär att han har praktiserat och jobbat med det privata näringslivet och utvecklat enskilda individer, grupper och lag. Han har visat att han har en mycket hög förmåga att säkerställa en effektivisering inom beteendeområdet.

Ingvar har jobbat med organisationer, företag, föreningar, näringsliv, offentlig verksamhet samt med enskilda idrottsutövare och redovisat mycket goda resultat.

Ingvar har i cirka 25 år jobbat med deltagare i Olympiska Spel. Han har jobbat med alpina skidlandslaget, seglingslandslaget, badmintonlandslaget, damhandbollslandslaget samt med många namnkunniga enskilda idrottare. Sedan 1992 finns ett samarbete med SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

Ingvar är en mycket uppskattad seminarieledare/föreläsare vid aktiviteter som till exempel Vinnande Ledarskap, Kompetensmässan etc. Han vinner ofta statistiken på den mest uppskattade föreläsaren på konferenser och ligger mycket högt på talarförmedlares rekommendationslistor. Ingår i hittatalare.se.

Ingvar började sin karriär som idrottslärare och reseledare på 70-talet. Idag är han mental rådgivare inom idrotten och har även haft samarbeten med RF (Riksidrottsförbundet) och SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och känd från ett antal TV-framträdanden i sportsammanhang. Han har deltagit i ett OS och 15 VM i segling med en bronsplacering som bäst. Förutom sina idrottsliga meriter har han teoretiska och praktiska kunskaper i psykologi och beteendevetenskap.

Ingvars gedigna kunskaper från idrotten kom väl till pass när han insåg att idrottsvärlden hade något som även kunde vara bra för företagsvärlden. Han utvecklade en metod för att säkerställa en ständigt pågående utveckling i beteende anpassad till alla typer av företag. Metoden bygger på aktuell och vedertagen forskning om ledarskapets, lagandans och motivationens betydelse för att vinna framgång och att nå uppsatta mål inom idrotts- och företagsvärlden.

Ingvar arbetar idag till största delen med företag men är även aktiv inom idrotten samt uppdrag kopplat till personlig utveckling.